Direktøren som ansatte flere på banen end på kontoret
I over 10 år var Jan Jørgensen direktør for Klampenborg Galopselskab. Efter periode som sekretær under Børge Nielsen, blev Jan Jørgensen forfremmet til den daglige høvding på KG-sekretariatet på Klampenborgvej 40, da Børge Nielsen lod sig pensionere.
Direktøren var en arbejdsbi langt ud over det almindelige. Mødte ind hver morgen mellem 08.00-08.30, og forlod sjældent det gule hus før klokken var 20.00.
Klampenborg Galopbane lavede i Jan Jørgensens tid programmet færdigt mandag aften/nat. Det blev trykt tidligt tirsdag morgen på Athene Bogtrykkeri i Rødovre, og leveret til Klampenborgs sekretariat omkring tirsdag middag.
Spækket med redaktionelt stof, tipskommentarer og mængder med billeder fra Team Burt Seeger.
Jan Jørgensen havde en lille organisation bag sig, hvor alle gav den fuld gas og lagde mange interessetimer i værket.
På freelance siden nød Jan Jørgensen godt af reklamemanden Per Bustrup, som tjente til sin egen løn og mere til med salg af sponsorater.
Den største udgiftsside havde KG til banepersonalet.
Seks fuldtidsansatte med Emil Larsen kaldt ”Basse” som baneforvalter de fleste år, og mod slutningen af Jan Jørgensens periode som direktør med den tidligere træner Manfred Neuendorf., som Emil Larsens efterfølger.
Jan Jørgensen var trænernes mand. De kunne træne heste på et sundt underlag. Anlægget blev passet alle ugens syv dage, og Jan Jørgensen tilbød også hesteejerne en gratis græsgalop.
Tilbuddet var græsgalop efter løbsdagene. Eneste krav at trænerne informerede KG personalet om hvilke heste, som hver fik et nummer som i løb, således publikum kunne følge med.
Mængder med tilskuere blev efter løbene, i håbet om at kigge en vinder ud.
Jan Jørgensen og KG’s internationale ilddåb kom i 1977 med indførelsen af Scandinavian Open.
Med rådgivning fra navnlig Per Bustrup allierede Klampenborg Galopselskab sig med reklamemanden Ole Frederiksen, som var fra den absolutte øverste hylde i Danmark, indenfor hans branche.
Det lykkedes at skaffe sponsorer til, at man kunne hente navnlig verdensetteren Lester Piggott til start i SOC.
I premiereudgaven vandt han med Terje Dahl-trænede Trainer’s Seat, og året efter med engelsktrænede Pollerton, trænet af Harry Thomson Jones.
Jan Jørgensen var en realistisk mand. Der manglede en helt afgørende ting for at få Scandinavian Open-dagen til at hænge sammen.
Omsætningen i totoen.
Scandinavian Open blev derfor lagt i graven, indtil det gjorde comeback i 1996.
Jan Jørgensen havde en bestyrelse over sig, som forlangte overskud, og det fik de.
Bestyrelsen i flere år i Jan Jørgensens tid bestod af blandt andre Jens W. Trock, Hans Erik Westerberg, Jens Møller Jensen, Flemming Velin og Jørgen Strecker.
Jan Jørgensen blev fyret som direktør i december 1986, da en ny bestyrelse kom til.
Nordmanden Knut H. Eng overtog efter Jan Jørgensen.