Stort underskud at spille skandinavisk på Meydan
Det er skidt business hvis man konsekvent vælger at spille på de skandinavisk trænede heste på Meydan
Heller ikke fredag var nogen af de startende på det skandinaviske hold bare i nærheden af en totoplads.
Hidtil har kun Niels Petersen trænede Ascot Brass som toer (pladsodds 3,70) respektive Bent Olsen trænede Pjerrot som treer (pladsodds 2,40) været i totorækken på Meydan siden nytår.
For anden fredag i træk blev hestene i de skandinaviske stalde sat mat i god tid inden mål.
Heldigt for kredsen bag et par af dem var felterne så små, så både en placering som sidst og næstsidst udmøntede sig i præmie.
Der har de senere år været indkøbt dyre heste end nogensinde til de skandinaviske stalde, men der er fortsat en motorvej til forskel for heste i træning i Skandinavien til at være med på international topniveau – til forskel for nabogrænsen til Danmark.
Tyskerne kan bare det der.
På absolut øverste hylde.
I fjor vandt tysk trænede og opdrættede Torquator Tasso Prix de l’Arc de Triomphe, 10 år efter at en anden hest i tysk træning kom på vinderpladsen i verdens måske mest prestigefyldte galopløb.
Danedreams i 2011.
Både trav og galopsporten i Tyskland bløder voldsomt økonomisk i forhold til storhedstiden, men det forhindrer ikke tyskerne i at være med i verdenseliten, på både trænersiden og opdrættersektionen.
Vinderen af Prix de l’Arc for nogle måneder siden er opdrættet i Tyskland, søn af den tyske derbyvinder Adlerflug, som blev klassisk vinder med svenske Fredrik Johansson i sadlen, for 15 år siden til sommer.
Kun en enkelt hest i skandinavisk træning har igennem tiderne fundet vej til præmierækken i Prix de l’Arc de Triomphe.
Terje Dahl trænede Noble Dancer som fjerde i 1976 udgaven, med favoritten Bruni med Lester Piggott som femte.
Det blev tredobbelt sejr til hjemmeholdet med Ivanjica og Freddy Head på vinderpladsen.