-Vi træner nok for blødt i Skandinavien
Hvorfor er det så sjældent man ser galopheste i skandinavisk træning hævde sig i Gruppe 1-løb ude i Europa?
.Der købes hvert år heste i Europa og USA til de skandinaviske stalde for store millionbeløb, men man spejder alligevel forgæves efter heste i dansk, svensk og norsk træning når den absolutte top i Europa krydser klingrer.
”Vi træner nok for blødt i Skandinavien, funderer Klampenborg-træneren Søren Jensen.
-Hestemassen i Skandinavien er dog heller ikke så stor, skal man huske på. Der er vel omkring 1500 heste i træning i Skandinavien. Alene i Newmarket er der vel det dobbelte antal i gang, oplyser Søren Jensen.
Nordmanden Terje Dahl med licens på Øvrevoll kunne, hvad ingen siden har gjort blandt trænerne i Skandinavien.
Han fik en hest til start uden at være statist i Europas mest prestigefyldte galopløb – det 2400 meter lange Prix de L’Arc de Triomphe.
”Det var en fantastisk trænerpræstation Terje Dahl gjorde med Noble Dancer, husker Søren Jensen.
”Den blev fjerde i Prix de L’Arc de Triomphe selvom den ikke fik det bedste løb. Dens jockey red meget defensivt. Som om han ikke troede på det, erindrer Søren Jensen.
”Det flotteste ved resultatet var, at Terje Dahl forbedrede hesten efter den kom i hans træning, roser Søren Jensen.
Terje Dahl var en ringbredde fra at blive Klampenborg-træner i 1987.
Han og landsmanden, den daværende Klampenborg direktør Knut H. Eng, var enig om rammerne, men forhandlingerne brød sammen, da nordmanden ikke fandt træningsforholdene på KG tilstrækkelige.
Søren Jensen har selv prøvet succes i Gruppe 1-løb.
”Med Pompøs. Hun var toer i Gruppe 1-løbet, Prix Marcel Boussac på Longchamp og fik skandinavisk generelhandicap på 98,5. Det højeste nogensinde for en skandinaviskfødt hest i skandinavisk træning, forklarer Søren Jensen.
Lige efter fulgte samme træners Music Streak, som deltog i flere Gruppe 1-løb i Europa, men uden at se penge, men tampen brændte, gang på gang.
Navnlig på Prix de L’Arc dagen hvor selveste Lester Piggott i englænderens velmagtsdage, sad på ryggen af Music Streak.
”Var lige et par point efter Pompøs, mindes Søren Jensen.
Både Pompøs og Music Streak formede Søren Jensen på Fyn.
De var opdrættet på Sjælland.
Pompøs hos Gitte & Mogens Holm på Stutteri Nippon, mens Musik Streak kom til verden på Egestedgaard Stutteri hos H.E. Rosenørn Petersen.
Der var 12 måneder mellem Pompøs og Music Streak, som så dagens lys første gang i henholdsvis 1977 respektive 1978 og havde samme ejere i brødrene Jørgen & Ole Strecker.