Bliver dejligt at have sporten som hobby
Som tidligere oplyst stopper Bolette Rosenlund nu som professionel træner, men glæden til sporten forsvinder ikke.
”Slet ikke,, men jeg glæder mig også til at andet liv, hvor jeg ikke skal bruge tid på blandt andet at kradse penge ind fra folk, som ikke betaler regningerne til tiden, siger Bolette Rosenlund.
”Jeg synes Dansk Galop skal stramme op på det område, så gælden ikke bare vokser for en hesteejer. Som træner har man mange udgifter, og det kræver jo hesteejerne betaler regningerne til tiden, for at trænerne kan afregne deres udgifter.
”Trænerne er jo forpligtet til at fodre hestene og passe på dem, selvom ejerne ikke afregner, siger Bolette Rosenlund.
”Jeg fortryder ikke min tid som træner. Jeg synes der har været gode resultater, og jeg udelukker bestemt ikke jeg måske en dag kommer tilbage som professionel.
”Jeg sætter de heste jeg har i pension hos en professionel travtræner med stald på banen, indtil jeg finder mig et sted udenfor banen til heste jeg har, for jeg kan ikke leje en stald på banen som amatør, fortsætter Bolette Rosenlund.
”Jeg har et job udenfor sporten, så jeg har nok at lave, siger Bolette Rosenlund,
To gange har Bolette Rosenlund været i Top10 i den danske Nationalliga, og med hendes exit som professionel ser det aktuelt mere dystert ud end nogensinde for den professionelle galopsport i landets tredjestørste by.
De to tilbageværende professionelle galoptrænere Johnny Reimer og Heidi Schmidt har hver tre heste i træning på deres aktuelle træningsliste i sportens system.
Det er en hård skæbne for fuldblodstilhængerne i H.C. Andersens by, som i mange år var en magtfaktor i dansk galopsport.
Navnlig med Søren Jensen, som fik sit store gennembrud i 1977 med trænersejren i Dansk Derby med Ascot, og kort efter fulgte tiden med landets to bedste toåringer igennem tiderne, Pompøs og Music Streak, som begge blev formet af Søren Jensen på Prins Haralds Alle – med bare 12 måneders mellemrum.
Også Flemming Poulsen skabte stor respekt omkring Fyens Væddeløbsbane i sin tid som træner i Odense, men ingen har været i nærheden af Søren Jensens resultater som træner på FV.
Travsporten har det heller ikke let i det fynske.
Ingen travtræner med licens i Odense har været i Nationalligaens Top10 i dette århundrede.
Højst besynderligt er der kolossal mangel på hesteejere på Fyn.
Uventet fordi væddeløbsbanens VIP Club sejler i medvind, og på det felt har distanceret alle landets øvrige baner med mange længder.
Adskillige forretningsfolk nyder miljøet på væddeløbsbanen.
Men hesteejere bliver den massive gruppe af en eller anden årsag ikke.
Hvorfor?