En ny opdrætter præsenterer sig
Måske har du stødt på navnet Royal Danish Stud Farm? Men hvem er det? Og hvad er baggrunden? Ejeren Anders Ifversen præsenterer sig og sit stutteri.
På lørdag skal jeg til galla.
Jeg glæder mig, fordi jeg har mødt så mange flinke mennesker i galopsporten som har været flinke.
Jeg er iværksætter i galopsporten, derfor har jeg også skulle lære det fra bunden, det har givet nogle dumme spørgsmål, men jeg har aldrig fået dumme svar tak for det.
Jeg har redet og arbejdet med heste altid, men på den frie måde med vilde ridt ude i klitterne i Thy.
I mange år redet uden bid, det kræver en anden forståelse af hesten, noget jeg håber jeg kan bruge som træner.
Jeg startede som de fleste med at købe heste der ikke havde præsteret det optimale, når man er iværksætter, går man efter mere, derfor var jeg heldig at købe en Kitten’s Joy hoppe og da jeg erfarede at dens far er en af de bedste hingste i USA, så besluttede jeg at avle på hende i stedet for at løbe med hende, alene bedækningen kostede ca. 600.000 kr. den dyreste hingst i Danmark er 25.000 kr.
Det blev startskuddet til Royal Danish Stud Farm.
Det startede min plan om selv at lave mine åringer, og afprøve nogle af mine teorier fra min erfaring med heste.
For at starte den læreproces købte jeg i foråret en åring efter Al Shemali af Berner Olsen den hedder Royal One som jeg har snakket med siden jeg fik ham.
Da jeg fik bedækket min Kittens Joy hoppen med Appel Au Maite kunne jeg se at jeg skulle have en hoppe mere den kunne gå sammen med så jeg købte to hopper med føl ved siden det er en Kahyl og en Al Shemali de er nu åringer.
Den ene hoppe er en meget god hoppe som er i fol med Al Shemali.
For at færdiggøre min drengedrøm manglede jeg en hingst. Jytte Jarl kørte i mange år i sin Landrover med sin Trakhener hingst den lavede nogle fantastiske føl.
På vandrørene hørte jeg at hingsten Primatico var til salg den købte jeg.
Min store overraskelse kom da jeg analyserede hans afkom, og til min store forbløffelse konstaterede jeg at hans afkom i galopinfo faktisk som jeg læser det er nummer 2 med hensyn til vindende afkom på de danske galopbaner.
Jeg er uddannet indenfor avl af kvæg og her nærlæser man alle afkoms resultater i kedelige bøger og bestemmer hvilken tyr man vil bruge, det er inspirerende læsning.
I Galopsporten er valg af hingst en krig om farveannoncer og omtale.
Jeg ser ud fra afkommet efter Primatico store muligheder i at udnytte de sidste år i ham, derfor har jeg nu 3 gode hopper til ham, jeg har købt hoppen Ametyst som har lavet føllet Amazonit efter Primatico.
Vi glæder os til en god gallaaften i Aarhus, vores indgangsvinkel til galopsporten har jo været festlige dage på Klampenborg med et glas hvidvin.
Venlig hilsen
Andreas Ifversen.